10 april 2015

Exact Online Starterkit


Klanten met een abonnement op Exact Online kunnen bij Exact een 'Starterkit' kopen.
Daarmee wordt een beperkte implementatie van de software volgens een door Exact bepaald programma uitgevoerd, zodat de klant snel aan de slag kan.
Het aantal dagen consultancy in zo'n Starterkit is afhankelijk van de gekozen licentie, met een vast dagtarief. De klant weet dus van tevoren wat ervoor betaald zal worden en wat er in het programma zit en wat niet.

Exact besteedt een deel van die opdrachten uit aan een kleine groep geselecteerde partners, die op hun beurt een deel van de opdrachten uitbesteden aan andere consultants, zoals aan mij.
Van het tarief blijft dan niet veel over, dus qua omzet zijn deze opdrachten niet erg interessant, hooguit voor het opvullen van leegloopdagen.

Maar ik heb de certificaten niet voor niks gehaald, dus neem ik af en toe zo'n klus aan, in dit geval voor een schoonmaakbedrijf in Nieuw-Vennep.
Sympathieke mensen, leuk projectje, maar de anderhalve dag van de Starterkit voor een Uren & Facturen - licentie blijkt echt niet voldoende om een complete implementatie te doen.
Men kan aan de slag, maar naar mijn idee liggen er nog veel kansen om de administratieve processen te verbeteren. Ik denk dat dit bedrijf daar nog best wat hulp bij zou kunnen gebruiken, dus wie weet komt er nog extra werk uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten